Ľutujeme. Nič sme nenašli.

  • ZELENÝ PALEC HORE. FUSO CANTER PRESVEDČIL PROFESIONÁLOV PRE ZÁHRADNÍCTVO A TERÉNNE ÚPRAVY SPOLOČNOSTI SCHELLHEIMER GMBH.

SPOLOČNOSŤ SCHELLHEIMER GARTEN- UND LANDSCHAFTSBAU GMBH PREMIEŇA ZÁHRADY SNOV SVOJICH ZÁKAZNÍKOV NA SKUTOČNOSŤ. NA DOPRAVNÉ ÚLOHY POUŽÍVAJÚ TÍTO PROFESIONÁLI FUSO CANTER.

Za označením záhradníctvo a terénne úpravy sa ukrýva veľmi rozmanité a pestré odvetvie. Je to ihneď jasné každému, kto si pozrie portfólio spoločnosti Schellheimer GmbH z dediny Wilpoldsried v blízkosti mesta Kempten v regióne Allgäu. Konateľ Lars Schellheimer a jeho tím presne vedia, čo je potrebné na projektovanie a vytváranie záhrad. Vyznajú sa vo všetkých možných druhoch porastov, sú to odborníci na starostlivosť a vytvárajú zelené plochy nielen v podobe záhrad a parkov, ale aj zo striech a fasád. Do ich bohatej ponuky patrí aj dláždenie ulíc, stavba múrov, inštalácia osvetlení a dokonca aj tvorba rybníkov a prírodných bazénov a mnoho iného.

JEDNODUCHÁ ÚDRŽBA NÁS NADCHÝNA UŽ DESAŤROČIA. PODĽA MÔJHO NÁZORU BOLO PRIEKOPNÍCKYM ROZHODNUTÍM TO, ŽE NA MALÉ NÁKLADNÉ AUTO ZABUDOVALI SKLÁPACIU KABÍNU. NIEKTO SA TAM VYNIKAJÚCO ZAMYSLEL!
Lars Schellheimer, konateľ Schellheimer GmbH

VŠESTRANNÝ KONCEPT VOZIDLA PRE VŠESTRANNÝCH ODBORNÍKOV NA ZÁHRADNÍCTVO A TERÉNNE ÚPRAVY

Všestranní profesionáli preto takisto potrebujú pre svoje dopravné úlohy všestranný koncept vozidla. A FUSO Canter je skutočný „talent od prírody“, pretože svojou ideálnou konfiguráciou môže poslúžiť pre každý účel použitia v oblasti záhradníctva a terénnych úprav. Svojím praktickým dizajnom, vysokou kapacitou nákladu, obratnosťou, tromi variantmi výkonných motorov, ovládaním a jazdným komfortom ako pri osobnom vozidle, mnohými možnosťami pre nadstavby a top servisom ponúka lákavý celkový balík. Canter sa tak stáva po hospodárskej stránke veľmi zaujímavým pre odvetvie, v ktorom doprava zohráva dôležitú úlohu, no zároveň aj nákladový faktor, ktorý sa musí zarátať do ceny.

Lars Schellheimer, ktorý vedie rodinný podnik už ako druhá generácia, je už dlho presvedčený o kvalitách FUSO Canter: „Jednoduchá údržba nás nadchýna už desaťročia.“ Podľa môjho názoru bolo priekopníckym rozhodnutím to, že na malé nákladné auto zabudovali sklápaciu kabínu. Niekto sa tam vynikajúco zamyslel!“ Prvé 3,5-tonové vozidlo vo vozovom parku zanechalo zjavne trvalý dojem. Sklápacia kabína, ktorá nebývala u malých nákladných áut samozrejmosťou, spravila z doplnenia motorového oleja alebo brzdovej kvapaliny bezproblémovú a jednoduchú prácu, ktorú vykonávate aj sami.

FUSO CANTER SA PRISPÔSOBUJE MENIACIM SA PODMIENKAM

Dnes má firma Schellheimer GmbH na cestách 6 kusov FUSO Canter s trojstranným sklápačom vo svojej príznačnej krikľavo zelenej farbe. A keďže za mnohé roky v odvetví ponúkajú títo špecialisti na záhradníctvo a terénne úpravy rozsiahle portfólio činností, Lars Schellheimer stavia pri svojich súčasných vozidlách hlavne na vysoké užitočné zaťaženie robustného 7,5t Cantera. Umožňuje ťahane ťažkých prívesov: „Keď ráno chceme na prvej jazde na stavbu naložiť zo skladu už aj voľne položený tovar, šetrí nám to čas aj peniaze. To isté platí pre posledný výkop dňa.“

Canter so svojimi piatimi hmotnostnými triedami od 3,5 do 8,55 tom zastrešuje presne tie ľahké tonáže, ktoré sú najžiadanejšie v odvetví záhradníctva a terénnych úprav. Je prvou voľbou, keď transportér už nestačí, no ťažký nákladný automobil je príliš veľký.

Vodiči modelov Canter vo firme Schellheimer potrebujú kvôli väčšiemu užitočnému zaťaženiu vodičský preukaz triedy C1E, no FUSO Canter je obľúbený v mnohých prevádzkach pracujúcich v záhradníctve a terénnych úpravách práve so svojím 3,5t variantom. Pri celkovej povolenej hmotnosti 3,5 t sa s ním dá jazdiť aj s vodičským preukazom triedy B a pri rozšírení na triedu BE k nemu môžete dokonca pripojiť príves do 3,5t (CPH).

FUSO CANTER MÁ VYLADENÝ ZÁŽITOK Z JAZDY A TECHNIKU

Mimochodom to, že s FUSO Canter sa šoféruje takmer tak príjemne ako s osobným autom, počúva Lars Schellheimer od svojich zamestnancov často, a to aj pri 7,5 t verzii. Doplnkovo voliteľná dvojspojková prevodovka DUONIC® 2.0 so šiestimi stupňami robí jazdu ešte príjemnejšou a ľahšou. K tomu si pridajte efektívnu a ekologickú motorizáciu, ktorá dopraví Canter plynulo z jedného staveniska na druhé. V závislosti od tonáže sú na výber výkony 130 k, 150 k alebo 175 k. Všetky varianty motorov dopĺňa uzatvorený a bezúdržbový filter pevných častíc. Automatická regenerácia filtra častíc funguje spoľahlivo, čo môžu šoféri Canterov z Schellheimer potvrdiť aj z vlastnej skúsenosti.

7,5-Tonové verzie vo vozovom parku vo firme Schellheimer majú 2 metre širokú kabínu Comfort. Ten, kto potrebuje o niečo kompaktnejšie rozmery, si môže svoj Canter vo variantoch 3,5 t a 6 t nakonfigurovať s úzkou, iba 1,7 m širokou kabínou. A ak niekomu nevyhovuje ani jedna z týchto možností, pretože chce presunúť materiál a ľudí naraz, je tu Canter vo verzii 3,5 t alebo 7,5 t s dvojitou kabínou Comfort, kde nájde šesť, respektíve sedem miest na sedenie.

FUSO Canter vychádza v ústrety nielen v šírke, ale aj v dĺžke. Šesť rázvorov od 2 500 mm do 4 750 mm v závislosti od tonáže ponúka mnoho možností kombinácie. Vhodné valníkové a sklápačové nadstavby, ktoré sú najčastejšie používané v záhradníctve a pri terénnych úpravách, sú rýchlo dostupné priamo z výroby. Na zozname doplnkových možností pre Canter nájdete aj 24 V rozhranie a pomocné pohony na zapojenie hydraulických čerpadiel alebo kompresorov. Možné sú aj ďalšie individuálne úpravy, napríklad slnečná clona alebo praktický box na náradie.

VRÁTANE PRAKTICKÉHO SERVISU PRE CANTER V BLÍZKOSTI ZÁKAZNÍKA

Larsa Schellheimera teší, že Canter sa dá tak individuálne nakonfigurovať: „Sme veľmi radi, že vozidlá môžeme prispôsobiť našim potrebám. Pri takom veľkom množstve variantov však potrebujeme aj niekoho, kto nám odborne poradí. Našťastie tu máme pracovníkov Mercedes-Benz, ktorí sú stále na našej strane.“ Pracovníci Autohaus Allgäu GmbH & Co. KG v Kemptene, ktorí sú predajným partnerom Mercedes-Benz, neposkytujú skvelú prácu len pri poradenstve pred kúpou alebo lízingom, ale záhradnícku spoločnosť presvedčil aj servisný tím. Dielňa danej pobočky má otváracie hodiny, ktoré vyhovujú zákazníkom a pracovnej dobe firiem. „So servisom od Mercedes-Benz sme veľmi spokojní. Pobočka, ktorá sa o nás stará, má otvorené cez pracovné dni do 22:00 a v sobotu do 16:00. To je pre nás veľmi dôležité, pretože vozidlá mávame k dispozícii zvyčajne až v piatok popoludní“, dodáva Lars Schellheimer.